2005. március 14., hétfő

2005. Mexiko 5.

Hihetetlen, de holnap ilyenkor mar repulunk vissza Mexikovarosba, hogy feluljunk a madridi gepre. Valahogy egyreszt hosszunak tunik ez az ido, masreszt meg rovidnek, meg tudnek egy kicsit maradni ebben a jo kis idoben.


Utolso napjainkat a tengerparton tolottuk, elotte voltunk meg Uxmalban maja romokat nezni, ahol szerintem tobb mint 40 fok volt, de azert sikerult felmasznom ott is a piramisra. Voltunk meg Campecheben a Mexikoi obol partjan. Nagyon aranyos kis varos, a vilagorokseg resze. Mint ahogy az most mar termeszetes, itt is egyszintes kis hazak vannak, szinesre festve, de itt pasztel arnyalatokat hasznaltak. A Mexikoi obol nem olyan baratsagos, mint a Karib tenger, nem igazan volt kedvunk furdeni. Megneztuk azt a helyet, ahol az amerikai foldresz elso misejet adtak, sajnos az ererdeti templom mar nincs meg, egy ujabb van helyette.


Aztan szepen elbuszoztunk Cancunig, ahol megkerestuk a kikotobe vivo helyi jaratot, aminek a pilotaja Schumachernek kepzelte magat, legalabbis probalt ugy vezetni. Nagyon kaotikus egy hely Cancun, tele dugoval, emberekkel, zajjal, pedig mi meg csak a varosi reszen voltunk, nem ahol a nagy hotelek vannak. Nagyon orultunk, amikor vegre folszalltunk az Isla Mujeres-re jovo hajora. Itt a szigeten nagyobb a nyugi, de azert szerencsere van egy kis elet, igy mindharmunknak tetszik.


Elso nap csak strandoltunk, tegnap pedig voltunk egy elmenyparkszeruben, amit egy korallzatonyhoz csinaltak, igy lehetett snorkellingezni. Eletemben eloszor csinaltam, de mint kiderult nem tudok a pipabol levegot szivni, mert az orromat is hasznaltam, de akkor meg a szemuveg ment tele vizzel... annyiszor kellett kionteni belole a vizet, hogy inkabb nem hasznaltam a pipat, hanem amikor mar kellett levego, akkor feljottem lelegezni. Szep halakat lattunk, a korallok viszont eleg unalmasan egyszeruek voltak. Kajakoztunk is, meg lecsusztunk egy hevederrel hosszu sodronyokon, olyasmi, mint amit a Szigeten is lehet csinalni, itt Tirolinak hivjak, de fogalmam sincs mi a rendes neve.


Ma meg bicikliztunk egy kicsit, elmentunk egy teknos farmra, ahol a kicsit ujszulott teknosoket gondozzak, addig amig megerosodnek, mert nagyon sok veszely leselkedik rajuk, tobbek kozt az emberek. Nagyon edesek voltak, de nagykorukban 100-150 kilosra is megnonek.


Na, akkor eddig tartott a mese, szerda delutan mar otthon leszek, csutortokon meg munka, jaj, ez szornyen hangzik! Mindenkinek sok puszi, legkozelebb mar nem csak virtualisan jelentkezem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése