2005. március 12., szombat

2005. Mexiko 4.

Aranyosak vagytok, hogy irtok nekem, jo am itt olvasni, mi van az ember barataival otthon. Annak mondjuk nem orulok, hogy sokan betegek voltak, es tovabbra is majd meg fagytok, nem is merem leirni, hogy itt Meridaban allitolag 36 fok van nappal, de ezt meg nem tudjuk, mert csak par oraja erkeztunk, es itt este 10 van most...


Kicsit osszekeveredett az utitervunk most, ossze-vissza kolbaszolunk a Yucatan felszigeten, de a vegen minden meglesz, amit terveztunk.


Legutoljara San Cristobalbol irtam. Onnan mentunk Palenquebe, ahol eddigi legszenzaciosabb romnezesunk volt. Nagyon szepen fennmaradt epuletek vannak, a dzsungel kozepeben, hat alig akartunk eljonni onnan,csak mar nagyon ehesek voltunk... A kornyeken van nehany termeszeti latvanyossag is, amit masnap neztunk meg. Sajnos szemerkelo esoben, mert megesett az, hogy ittletunk alatt eloszor, egesz nap esett. Azert igy is nagyon szepek voltak a vizesesek meg a turkiz szinu folyok.



Innen egy utolso hosszu ejszakai buszuttal elutaztunk Playa del Carmen-be, ami Cancun utan szerintem a legnagyobb udulohely. Sajna egy kicsit tul turistas, ez abbol is latszott, hogy dragabb es nehezebb is szallast talalni. Nagyon sok az amcsi, eddig inkabb franciak voltak rengetegen. Azert a tenger karpotolt minket mindenert. Egyszeruen fantasztikus, sokkal melegebb, mint az ocean volt! Masodik nap elmentunk Tulumba, ahol a strandot es a kulturprogramot egyszerre lehet muvelni, mivel a maja romok a Karib tenger partjan vannak. Igy is tettunk, megneztuk oket, utana meg strandoltunk. Ez mar sokkal nyugodtabb hely volt, inkabb fiatal pszeudo hippikkel (akik csak ugy csinalnak mintha nem lenne penzuk, pedig van am, volt amelyik harom fele kulonbozo naptejjel kente magat). Este visszamentunk Playa del C.be, es eletemben eloszor ettem polipot. Nagyon finom!


Ma reggel elindultunk Chichen Itzaba, ami talan a leglatogatottabb indian romvaros Mexikoban. Rengeteg turista volt, es nagyon meleg. Viszont mivel a helyszin eleg nagy, jol eloszlottak az emberek, kevesbe volt zavaro, mint ahogy azt a bejaratnal gondoltuk. Ez is nagyon klassz romvaros, viszont Palenque eddig a nyero, a kornyezet miatt. Innen folytattuk az utunkat Meridaba, ami a felsziget kozpontja, de mar eleg keso volt, mikor megerkeztunk, ugyhogy csak vacsiztunk, most meg irok egy kicsit, es mar megyunk is aludni. Holnap Uxmal, ujabb romvaros, meg ket nap itt a kornyeken, utana megyunk vissza a Karib tengerhez, Isla Mujeres-re. Majd szerintem onnan jelentkezem legkozelebb.


Ja, kicsi a vilag szindroma: a Playa del Carmenben a buszallomason osszefutottam egy sraccal, aki ket evvel felettunk jart a kulkeren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése