2012. március 21., szerda

Tengerpart, felhok, pihenes

Az utobbi ket napban nem nagyon porogtek az esemenyek velunk, de hat igy megy ez, ha az ember a tengerparton henyel. Az ido nem a legtokeletesebb, altalaban reggel meg szep napsutes van, del korul feltorlodnak a felhok, delutan meg beborul elegge, de szerencsere nem esik. Nem is baj, leglabb nem egunk le. Mondjuk eddig nem is sokat barnultam, kiveve persze az arcomat es a karomat, ami mindig kint volt a ruhabol, igy most a labam meg a kezem ugy nez ki egymas mellett, mintha egy frissen erkezett europai turistat es egy helyit tennenk egymas melle.


Na, de azert csak tortent velunk nehany dolog. Tegnap elsetaltunk egy Paraty kozeleben levo strandra, mivel a varosi strand kicsit otvaros, mint a legtobb helyen. Nem mentunk azert messze, csak a legkozelebbire, amihez persze szokas szerint fel kellett kaptatni egy hegyre, majd le. A strand nagyon szep volt, ember alig, ha osszesen a delutan folyaman lattunk 20 embert, akkor sokat mondok, de egyszerre nem volt soha tobb mint 5-6. A tenger nagyon kellemes meleg itt, ugyhogy nem is zavartattuk magunkat amiatt, hogy a most a nap jatszott velunk bujocskat, hol felhos volt az eg, hol kicsit kisutott. Ja, es most mar profin meg tudok hamozni es enni egy mangot svajci bicskaval tanyer es egyeb alkalmatossagok nelkul, es csak kicsit kellett utana megmosakodnom a tengerben :-)

Az egyebkent zavartalan pihenesunket csak egy dolog zavarta meg, de az is mar a vegen, amikor keszulodtunk hazafele: elokerult ket kobor kutya, akik eloszor jol elvoltak egymassal egy kicsit tavolabb, de valamiert a fejukbe vettek, hogy nalunk biztos van valami, amivel jol eljatszanak majd. Eloszor az oramat probalta ki az egyik, de ugy latszik az nem volt eleg erdekes, igy felkapta a szajaba az egyik papucsomat es eloszor meg a kornyeken szaladgalt vele, aztan irany a viz. Jol be is ment vele egy darabig, en meg csak altam ott hulyen, mar le is mondtam a tulajdonomrol. Persze tudni kell ehhez, hogy az egesz nem tartott 5 mp-ig, masreszt irtora majrezok a kutyaktol, inkabb mentem volna haza egy papuccsal, mint hogy a kutya kozelebe menjek, hogy kiszedjem a szajabol :-) Szerencsere pont arra jart egy kedves helyi hazaspar, aminek a ferfi tagja hosiesen utanament a kutyanak, aki addigra szerintem mar elegge unta a papucsomat is, mivel kezsegesen visszaadta a pasinak. Persze ezutan villamgyorsan elhuztunk onnan.

Kajalas utan kicsit setaltunk az esti fenyekben furdo varosban, aztan hazajottunk aludni. Nagyon klassz kis pousada-ban lakunk, kicsi, nincs benne sok szoba, vendeg meg csak mi. Eleg csaladias, ma reggelire a normal kaja mellett, ott vart minket egy frissen sult ananaszos suti is!

Ma reggeli utan elindultunk a tegnap befizetett hajoturara. Eloszor meg nagyon kenyelmesen voltunk a hajon, kb. 8-an, aztan egyszer csak beviharzott egy irani turistacsoport, csomo pasi, gyerekek, nehany no csadorban, nehany rendes utcai ruhaban, es szinte azonnal elkezdtek enekelni meg tancolni. Szerencsere azert meg igy sem volt tomve a hajo, es eleg jo hangulatot is csinaltak. Mondjuk az is igaz, hogy ot percenkent ezt a szamot kertek a szemelyzettol: http://www.youtube.com/watch?v=FQx3BVpjleg, szerintem mindenki ismeri, felenk is sokat lehet hallani.

A hajo kikotott ket gyonyoru strandon, ahova nem is nagyon lehet mashogy menni, csak vizen vagy setalva, meg egy klassz kis szigetnel, ahol rengeteg hal volt. Kaptunk gyomolcsoket, meg lehetett volna rendes kajat is rendelni, de mivel elotte jol bereggeliztunk, nem nagyon voltunk ehesek. Annak ellenere, hogy megint csak eleg felhos volt az eg, nagyon jol ereztuk magunkat!

Persze mire visszaertunk farkasehesek voltunk, ugyhogy elmentunk halat enni. Most pedig probaljuk eldonteni, elmenjunk-e tancolni, vagy inkabb aludjunk-e :-) Es igen, nem viccelek :-), a dilemma komoly, mivel az utobbi ket ejszaka egyikonk sem aludt valami jol, ugyhogy jol jonne egy normalis ejszakai pihenes, de persze nem lenne rossz elmenni sem valahova... na, majd meglatjuk.

Es most egy kis jutalom annak, aki tenyleg olvassa az irasaimat, itt van nehany kep, remelem most kicsit jobb minosegben, de meg mindig a telefonomrol: http://s638.photobucket.com/albums/uu105/Szilvafotoalbuma/Brazil/?albumview=slideshow


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése