2005. február 23., szerda

2005. Mexico 2.


Most egy het eroltetett menet utan vegre harom nap pihenes!!! Ma reggel erkeztunk meg a csendes oceanhoz, egy 8 oras ejszakai buszozas utan, amibol szerencsere 6 orat sikerult ataludnom. En mar majdnem teljesen meggyogyultam, kicsit meg kohogok, de szerencsere a laz nem tert vissza. Susu majdnem teljesen meguszta, de szegeny Zita meg mindig szarul van. Most ez a par nap teljes pihenes biztosan jot fog neki is tenni.
Ha jol emlekszem Pueblanal meg a csokis csirkenel hagytam abba. Szoval en megsem ettem azt, csak megkostoltam a tobbieket, es nagyon jol tettem mert borzasztoan edes en meg azt nem szeretem hussal egyutt. Viszont egy masik helyi specialitast ettem, valami zold szoszt, fogalmam sincs mit, de nagyon finom volt. Pueblaban meg megneztuk masodik nap delelott a vilag legnagyobb piramisat (nagyobb, mint az egyiptomiak), ami harom oldalrol tulajdonkeppen egy dombnak nez ki, csak egy oldalon van feltarva, viszont bele lehet menni. Ja, es a tetejere a spanyolok meg egy templomot is epitettek. Mindenesetre bizarr latvany. Voltunk meg kezmuves piacon, nagyon szep szonyegek meg agyteritok vannak itt, meg gondolkodom, hogy ha az utunk vegen is talalunk, akkor veszek egyet. De nincs kedvem vegigcipelni az orszagon...
Kovetkezo allomasunk Oaxaca volt, ami arrol hires, hogy ezen a kornyeken a legtobb az igazi oshonos indian leszarmazott. A varos is nagyon szep volt, bar elsore nem tetszett, mert reggel felhos volt az ido, eloszor itt. Viszont itt talalkoztunk sok turistaval eloszor. Emiatt az arak is egy kicsit el vannak szallva, igaz, hogy a hoteleke csak, az ettermek meg talan egy kicsit olcsobbak is voltak. De Oaxacaban 20 dollarert csak olyan koleszos jellegu szobat lehetett kapni, kenytelenek voltunk egy jobb szallodaba menni, mert ahhoz mar oregek voltunk. Tulkeppen ezek a dolog csak nekem jott ki rosszul, mert itt nem volt egy agyas szobaar, de egyszer elunk, meg kulonbenis, mivel ma ejszaka a buszon aludtunk, igy pont annyival volt tobb a ket ejszaka. Voltunk Monte Albanon, a varos kozeleben levo Toltek varosban, mar persze romvarosban. Masnap meg elmentunk egy masik ilyen helyre, Mitlaba, csak az sokkal kisebb volt, viszont ott meg maradt nehany fal szinesben.
El akartunk menni Mitlabol a Hierve del Agua nevu helyre, ahol valamilyen asvanyi forras tor fel a foldbol, es a jeghideg vizzel keveredve valami olyan dolgot hoz letre, ami ugy nez ki, mint egy befagyott vizeses. Talaltunk egy pasit a buszallomason, aki mondta, hogy elvisz minket, csak varjunk meg meg 1-2 embert. Mivel fel ora utan csak a faluba vitt el minket egy korre (gondolom hatha talal meg nehany turistat) jol otthagytuk, mert nem biztunk benne, hogy ha el is jutunk valaha a helyhez, vissza is jon ertunk idoben es nem hagy ott minket egy ket oracskara etlen-szomjan.
Vissza mentunk a varosba, es ott kezdodott egy 6-7 oras szenvedes, mivel mar megneztunk mindent a kozpontban, a busz este 11-kor indult, szallodabol mar ki kellett jelentkezni, szoval, egyik etterembol a masik kavezoba ultunk be, meg probaltunk meg egy kicsit setalni, de en mar oszinten egy kicsit besokalltam.
Nem baj, most harom napig csak strandolunk meg pihenunk. Csak most meg kell varni vagy negy orat, meg en sem merek itt ilyenkor kifekudni a napra, mert mar az orrom meg a vallam seta kozben leegett, pedig be is volt kenve! Mondjuk 2000 meteren erosebb sokkal a nap. Most meg lejottunk a tenger szintjere remelem nem lesz olyan nagyon eros...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése