2008. július 27., vasárnap

Nepál/India útiterv, 2008. október

Már csak alig két hónap és indulunk!!! Addig még rengeteg elintézni valóm van, kell például egy új útlevél, néhány oltás, na meg persze ideje lenne megvenni a repjegyet. Pillanatnyilag az orosz légitársasággal lenne a legolcsóbb, amitől kicsit tartok, majd meglátjuk.

Az útiterv a következő:
Nepál: Kathmandu, Kathmandu környéke (Swayambhunath, Patan, Pashupatinath, Bodhnath, Bhaktapur, Changu Narayan, Nagarkhot), Bandipur, Gorkha/Manakamana, Pokhara és Chitwan Nemzeti Park
India: Delhi, Agra és Fatephur Sikri, Gwalinor, Orccha és Khajuraho, Sanchi és Bhimbetka, Mandu, Ellora és Ajanta, Jaipur, Ajmer és Pushkar, Jhodpur, Udaipur és esetleg Mount Abu, Chittorgarh.
A nepáli program már nagyjából összállt, itt kevesebbet kell utazni, mivel nagyon sok hely, ahová készülünk Kathmandu környékén van. Egyik hosszabb utunk Pokharába vezet, ahová menet megállunk Bandipurban és megnézzük Gorkhat és Manakamanat. A másik úticél, ahová buszozunk a Chitwan Nemzeti Park.
India nehezebb dolog, a nagy távolságok miatt, valószínűleg egyszer mindenképpen repülnünk kell belső járattal, ami állítólag elég olcsó. Remélhetőleg a következő két hónapban sikerül kitalálni, hogy tudnánk megnézni mindent a fenti listáról, anélkül, hogy rettenetesen rohanós lenne az út. Így is eléggé az lesz, de hát ha az ember lányának limitált az éves szabadsága, kénytelen kompromisszumokat kötni, ha minél többet akar látni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése