2011. március 25., péntek

Hamarosan újra úton :-)


Már csak néhányat kell aludni, és irány a következő célpont, Vietnám. Három hétig leszünk ott, ami sajnos nem lesz mindenre elég, amit terveztünk, kimarad a Mekong túra, helyette viszont megszavaztunk magunknak egy kis tengerparti pihenést.


Hanoiba érkezünk, az első néhány napot a környékén töltjük. Megnézzük Hanoi óvárosát, elmegyünk a parfüm pagodába és természetesen nem maradhat ki Vietnám egyik Unesco világöröksége, a Halong öböl sem.
Ezután elindulunk dél felé, Ninh Binh környékén rizsmezőkkel körülvett csatornákon csónakázunk, esőerdővel borított nemzeti parkot nézünk, majd kicsit tovább utazva a Phong Nha cseppkőbarlangot csodáljuk meg.




Tovább vonatozva következnek az Unesco világörökség újabb kincsei és egyéb kulturális emlékek, Hue-ban, Hoi Anban és My Sonban. Ez valószínűleg elég kimerítő lesz, így pár nap tengerpartozás következik Nha Thrangban és/vagy Mui Ne-ben.
Innen úgy tervezzük, hogy visszarepülünk Hanoi-ba, meglátogatunk még néhány környékbeli falucskát, ahol érdekes helyi törzsek laknak és ajándékvásárlásra alkalmas piacok vannak. Éjszakai vonattal elmegyünk Sapa-ba, ahol megnézzük a vietnámi hegyvidék életét.


View Larger Map

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése