2007. november 29., csütörtök

Bangkok 5.

Ez az utolso delutanom Bangkokban, pedig most mar van kedvenc zoldsegesem, masszazsosom, internet kavezom....
Ma delben befejezodott a trening, eleg szomoru lettem, mert egy jo par emberrel eleg jol osszebaratkoztunk, es tudom, hogy barmennyire is ment most a fogadkozas, hogy keep in touch, ez az esetek tobbsegeben nem fog igy tortenni. Legnehezebben Anupaval bucsuzkodtunk, vele toltottem a legtobb idot.

Eredetileg mar uton kene lennem a repterre, de a Bangkok airlines valamiert torotle a jaratomat, igy egy kesobbivel kell mennem, ami csak este 9-re lesz Angkorban (Siem Reap-ben, de az egyszeruseg kedveert legyen Angkor).

Egy kicsit vissza az idoben. Kedden volt a trening legunalmasabb napja, mert delutan jott egy pasi, aki bar nagyon erdekes temarol beszelt, olyan monoton hangon tette ezt, hogy mindenki jol bealudt. Este viszont voltunk 4D moziban, az klassz volt. A film 20 perces volt csak, a holdraszallasrol, de beletettek 3 szkafanderes legyecsket, amitol nekem egy kicsit tul gyerekes volt. Viszont az effektek nagyon klasszak voltak. Mint kiderult a 4. dimenzio az volt, hogy mozgott a szek, meg idonkent orkanszeru szelet fujtak az arcunkba. Utana meg voltunk a Siam Ocean World Center-ben, ahol mindenfele halakat lehetett megszemlelni a kornyekrol. Igazabol a monacoi hasonlo hely jobban tetszett, viszont itt volt egy olyan resz, ahol az ember feje felett uszkaltak a halak, na, az nagyon klassz volt!

A szerdai nap viszont szenzacios volt, igaz, 6-kor kellett kelni, mert koran indultunk utnak. Voltunk esettanulmanyon az uszo piacon. Meg kellett elore terveznunk, hogy hogy gyujtunk informaciot, mit csinalunk vele, stb. Az uszo piac maga nagyon jol nez ki, van egy csomo csatorna, ahol csonakbol arulnak a helyiek, meg van egy nagyon hektikus kozponti csatorna, ahol a turistaknak arulnak fokent. Gyorsan korulneztunk, utana meg elkezdtuk vegzalni mindenfele kerdesekkel a turistakat, arusokat, stb., hogy lassuk hogy mukodik a piac, mi az emberek velemenye.

Utana csonakkal elmentunk egy helyi csaladhoz, ahol hosszabban beszelgettunk, hogy nekik van-e haszna az uszo piacbol. Hogy mindenkit megnyugtassak van. Meg ebedeltunk egyet a piacon, ami ugy nezett ki, hogy odaeveztunk az egyik parti arushoz, es kertuk a helyi specialitast, a noodle soup-ot. Es ott a csonakban ulve ettuk meg. Ami nem konnyu, mert bar jo meleg a tanyer, nincs hova lerakni, es a leves noodles reszet palcikaval kell megenni. Na, persze, hogy nekem tartott a legtovabb :-) Ebed utan visszajottunk es nekialltunk prezentaciot csinalni a latottakbol, pentek reggelre. Nekunk nagyon jol ment, mert marha nagy volt az osszhang meg az egyetertes a csapatban, de voltak, akiknek nagyon rosszul ment.

Utana Anupaval belecsaptunk a lecsoba, elmentunk a Siam Parragon nevu bevasarlokozpontba, ahol minden marha draga, mert Gucci, stb. cuccok vannak. Nem is maradtunk sokaig, inkabb atmentunk a szomszedos plazaba, ahol nagy meglepetesemre, vegre ismeros dolgokra akadtunk: Mango, Promod, Esprit.. elotte sehol nem lattam ilyeneket, at is kereszteltem a helyet Kis Europanak. Ja, en most csak nezelodtem, nem vasaroltam! Utana utolso kozos vacsorank alkalmabol elmentunk oda, ahol eddig a legjobb rakot ettunk, es berendeltunk egy adagot, es hogy biztos jol lakjunk, ettunk meg hozza isteni finom halat is. Ja, rizst meg ilyeneket soha nem eszunk hozza, csak folosleges helyet foglal az ember gyomraban :-) Csak akkor eszek rizst, ha magaban az etelben van, sporolok a hellyel a finomsagoknak!
Tegnap semmi kulonos nem tortent, treningeltunk, meg dolgoztunk meg egy kicsit a prezentacion. Viszont este elmentunk hajokazni, vacsoraval egybekotve. Eloszor jol megijedtem, mert kb. 700 turista egyszerre akart felszallni ket egymassal parhuzamosan kikotott hajora, es hat mivel sok volt a japan, nagy volt a tulekedes (egyaltalan nem udvariasak, az egy nagy hazugsag). Viszotn amint mindenki leult mar sokkal jobb volt. Svedasztal volt, egesz jo kajaval, batrak voltak a fuszerezessel, nem ugy mint a 80 emeletes toronyban, ahol minden eleg izetlen volt. Vacsi utan a legtobben kimentunk a fedelzetre, ahol gyonyorkodtunk a latvanyban. Egy csomo nevezetesseg kozel van a folyoparthoz, klassz volt latni fenyarban uszva azt, amit mar lattam nappal a mult vasarnap. Az ut vegere be is telt a fenykepezom memoriaja, eppen most irta ki az internet cafes pasi CD-re a kepeket, kell a hely Angkornak.

Ma delelott prezentaltunk, es buszken jelentem, a mienk sikerult a legjobban, 5 csapatbol. Lehetett utana negativ meg pozitiv dolgokat irni a masik csapat tejesitmenyerol, es a sok + mellett mi csak egy minuszt kaptunk, azt is Heatherwicktol, az unszimpi afrikaitol, de neki sose eleg jo semmi, ugyhogy nem szamit :-). A vegen megkaptuk az oklevelet, meg sok CDt a keppekel es a prezentaciokkal, es utana volt a nagy bucsuzkodas. Anupaval meg ettunk egy bucsuebedet, aztan most meg majd nemsokara megyek a repterre.

Na, ennyi mostanra, legkozelebb mar Kambodzsabol jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése