2007. március 23., péntek

Közép-Amerika 6.

Hofeher homok, turkizkek tenger es egy rakvacsora... nem igy hangzik a paradicsom? Hat pedig a mai programunk ez volt, es nem csak almondtuk! Es a margarita koktel meg hatra van!


Szoval itt vagyunk Playa del Carmenben, megint, mert itt is jartam mar egyszer. Viszont szerencsere nincs most annyi ember mint ket eve, a strandon sem ugy fekszenek most az emberek, mint a heringek. Viszont rendesen felmentek az arak! Tegnap este erkeztunk, es en nagy buszken megtalaltam a hotelt, ahol laktunk a multkor, csakhogy most majdnem a duplajaba kerul egy szoba, ugyhogy a kovetkezo 3/4 orat hotelkeresessel toltottuk. Vegul talaltunk egy nagyon jot, a pasi szabadkozott, hogy nincs legkondijuk meg tv-juk a szobaba, mi meg mondtuk, hogy azert jo lesz igy is :-) Tv, mikor itt a tenger! Ja, es rajtunk kivul csak mexicoi turistak vannak a hotelben, meg egy nemet par.

Na, de hogy egy kicsit visszamenjek az idoben legutobb Palenquebol irtam. Vegul is annyira faradtak voltunk mire odaertunk, es megneztuk a romokat, ahonnan ugye meg zaras miatt ki is zavartak minket, hogy ugy dontottunk maradunk meg egy napot, erot gyujteni, pihenni, aludni. Vegul is elmentunk a romokhoz meg egyszer, nekem ez maradt a kedvencem es most volt idonk bebarangulni az egeszet. Este pedig ejszakai buszra szalltunk, Meridaba. Itt volt egy szurrealis elmenyunk: ejjel 12-kor megallt a busz, felszallt egy csapat katona, mindenkit leparancsolt, es az osszes turista kis es nagy hatizsakjaba belekukkantottak! Valoszinuleg drogokat kerestek a Chiapas - Yucatan allamhataron, de mindenesetre mi es az osszes tobbi turista csak neztunk, mint a moziban!


Meridaba hajnalba erkeztunk, gyorsan megvettuk a buszjegyunket a Ruta Puuc-ra, ami egy turistautvonal, mely soran 5 kulonbozo romvarost lehet vegignezni. Van amelyik kisebb, van amelyik nagyobb, es az utolso allomas Uxmal, ami a kornyeken a leghiresebb. Mint kiderult, az elso megallo is ez, ahol is kettonkon kivul az osszes turista leszallt, igy kb. 4 oran keresztul volt egy sajat buszunk, sajat soforrel!

Eleg faraszto nap volt, igy este csak ettunk, ismet fergetegeset, egy jukatani kulonlegesseget, csirkevel, es valami isteni szosszal, ami nagyon piros es nagyon finom volt!


Masnap reggel indultunk csomagokkal Chichen Itzaba, ahol is megalltunk, megneztuk a romokat. Nagyon profi modon van am csomagmegorzo is, nem kellett vegighuzogatnunk a borondoket a terepen :-) Rajottem mien mazlim volt, hogy ket eve itt is voltam, mert azota pl. nem lehet mar megmaszni a legszebb piramist es a belsejebe sem lehet bemenni, ahol az alatta levo regi piramisra lehetett felmaszni. Beszeltem egy orrel, o mondta, hogy kb. ket eve zartak le, valoszinuleg mi a multkor az utolsok kozott voltunk, akik felmehettek! Itt egyebkent egy kicsit kiakadtam, mert Kasia majdnem minden kovet lefenykepezett, en meg addig az arnyekban uldogeltem eloszor turelmesen, majd kevesbe turelmesen, mert egyre ehesebb is voltam. De azt hiszem mas baj eddig nem nagyon volt.

Innen indultunk tovabb ide, Playa del Carmenbe. Eleg vicces volt, mert Chichen Itzaban nincs buszmegallo, csak egyszer jon a busz, felszallnak az emberek es mar megy is. Jol korbekerdezgettunk, hogy megis honnan varjuk, meg segitett egy csoport hozzank hasonlo turista egy rakason. De azert orultunk, mikor meglattuk a buszon a nagy ADO feliratot (majdnem mindig ezzel a tarsasaggal utazunk), mert akkor mar biztosak voltunk, hogy jo helyen vagyunk :-)

Szoval most mar hasonloan fognak telni a napjaink, mar ami a tengert, meg a homokot illeti, de azert rovidebb kirandulasokat csinalunk a kornyeken, hogy azert a kulturanak is adjunk. De ez mar setagalopp az eddigiekhez kepest!

Egyebkent itt rengeteg az amcsi, ami nem meglepo, de nagyon sok a francia is, ami inkabb.

Egyenlore ennyi, mindenkinek sok puszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése