2007. március 28., szerda

Közép-Amerika 7.

Utoljara jelentkezem innen, holnap indulunk haza, delutan, es holnaputan este mar a sajat agyamban alhatok... ami egyreszt jo mert mar hianyoznak dolgok, meg persze Ti is, masfelol rossz, mert ugye vege a nagy utazasnak... ma jottem ra egyebkent, hogy egy honapja gyakorlatilag egy szot sem szoltam az anyanyelvemen, ami tok furcsa erzes...
Na, de vissza az elmenyekhez. Az utolso negy napunk eleg laza volt, elso nap kirandultunk Cobaba, romokat nezni, masodik nap Tulumban muveltuk ugyanezt, de utana strandoltunk is a tulumi strandon. Ezek azok a romok, amik a tengerparton allnak egy kisebb szirten, es ezert nagyon szepen mutatnak, viszont nem igen hatalmasak vagy szepek az epuletek. Valoszinuleg, ha nem ott lennenek, ahol vannak, a kutya sem nezne rajuk, csak a hard core rajongok.
Errol jut eszembe, van egy francia-olasz paros, akikkel eloszor a Guatemalabol Mexicoba tarto buszon talalkoztunk, azota meg tobbszor is. Mindig elbeszelgetunk egy kicsit, amolyan neo hippik, egy kis turahatizsakkal utaznak mar tobb honapja. Na, nem is ez a lenyeg, csak mindig kerdezik, hogy mit csinaltunk, mi meg mindig egy csomo kulturprogramot csinalunk, romok, meg muzeumok, hat ezt mondtuk. Miutan lelkesen ajanlottuk nekik a mexikovarosi muzeumot, a pasi megkerdezte, hogy regeszek vagy mi a fenek vagyunk? Ami igy hangzott angolul, szerintem viccesebb - are you archeologists or what? Akkorat rohogtunk mind a ketten :-)
Szoval a tulumi strand gyonyoru, meg mindig tele van pszeudo hippikkel, viszont akkora szel volt, hogy ugy fujta a homokot, hogy 10 perc mulva nem csak a torolkozom, de en is majdnem csupa homok voltam, ugyhogy kenyelen voltam allandoan a tengerbe maszkalni, meg allva napozni :-)
Tegnap pedig kalandnapot tartottunk, elmentunk egy cenote barlangba. A cenotekat a majak szentnek tartottak es ket dologra hasznaltak: egyreszt megtisztultak benne, masreszt embereket es mas felajanlasokat (pl, ekszerek, cserep targyak) hajigaltak belejuk a kulonbozo isteneknek. Nos, mi egy ilyenbe mentunk el snorkellingezni, csak ez a fold alatt volt. Elotte meg rabeszeltek minket (tudjatok engem az ilyenekre nem kell nagyon), hogy... jaj, ennek soha nem tudtam a magyar nevet, tudjatok van egy ilyen drotkotelpalya, amin egy hevederbe ulve kell csuszkalni lefele eleg hosszan. Na, mindegy, ezt csinaltuk, csak nem volt eleg hosszu a palya, legalabbis en meg szivesen csinaltam volna tovabb. Ehelyett neoprem ruhat oltottunk es lementunk egy letran a barlangba. Innen leginkabb uszva kozlekedtunk tovabb, hol a viz alatti, hol a viz feletti csodalatos kepzodmenyekbe gyonyorkodve. Olyasmi dolgok voltak ezek, mint a cseppkobarlangokban nalunk. Marha szep volt!
Ma az utolso napunkon strandoltunk es ajandekokat vasaroltunk. Szerencsere klassz volt az ido, bar tegnap meg ma reggel is eleg felhos volt, jo merges lettem volna, ha nem tudunk az utolso nap strandolni, plane, hogy erre aztan tenyleg nem volt tul sok idonk eddig. De az ido kegyes volt hozzank :-) A mai napot egy homarvacsoraval zartuk, a teljes kenyeztetes kereteben, nagyon finom volt!
Szoval akkor majdnem mindenkivel nemsokara talalkozunk szemelyesen is, mar ha megismertek egyaltalan, neha en is meglepodok, ha tukorbe nezek, az egy honap folyamatos napon valo kozlekedes igencsak megvaltoztatta a borom szinet, foleg az arcomat, mert azt ugye mindig ki volt teve a napnak. Roviden, marha jo szinem van, na!
Akkor a kozeli viszontlatasra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése